Nieuws

Witte en roze ruis: wat is dat?

Heb je gehoord over onze myHummy-families: de Sweethearts , de Smarthearts en de Sleephearts ? Elk van deze dappere beren laat 5 soorten geluiden horen. Terwijl de meesten van ons het geluid van golven of regen kennen, klinken witte en roze ruis een beetje mysterieus. Wat is dat dan?

Dingen waar ouders over praten

Nieuwe ouders lijken een geheime taal te spreken. Je kunt ze horen praten over “neuriën”, “haardroger”, “afzuigventilatoren” in de contexten die je niet begrijpt.

Maar de geheime code verbergt de essentie. En de essentie is de monotonie van geluiden. Monotone geluiden werken als magie als het gaat om het kalmeren en sjouwen van de meeste pasgeborenen en baby’s , waardoor vermoeide ouders een moment van rust krijgen.

Witte en roze ruis

Een eenvoudige manier om het verschil tussen witte en roze ruis te visualiseren, is door het geluid van vallende regen voor te stellen. Stel je voor dat je ernaar luistert vanuit een open raam – dit lijkt op witte ruis. Stel je nu eens voor dat je door een gesloten raam luistert – dit is als roze ruis.

Met witte ruis zijn zowel lage als hoge geluidsfrequenties aanwezig met dezelfde intensiteit. Het zijn de hoge frequenties in witte ruis waardoor het “helderder” klinkt. Met roze ruis zijn de lage frequenties intenser dan de hoge frequenties. Hierdoor klinkt de roze ruis ‘zachter’ en ‘ingetogen’.

Er is aangetoond dat witte ruis baby’s helpt kalmeren en in slaap vallen. Roze ruis helpt hen echter om in slaap te blijven.

Geluiden in de baarmoeder

Het onderzoek heeft bevestigd dat ruis met constante spectrale dichtheid een gunstig effect heeft op het menselijke zenuwstelsel. Dit geldt ook voor pasgeborenen. Witte of roze ruis is vergelijkbaar met de geluiden die baby’s in de baarmoeder horen. De baarmoeder is verre van geluiddicht! In de baarmoeder worden baby’s blootgesteld aan de geluiden van de buitenwereld die het vruchtwater overbrengt, evenals de monotone geluiden van het stromende bloed en het vruchtwater zelf.

Je kunt een klein experiment doen om te zien hoe het is. Dompel jezelf onder in een badkuip vol met water of in een zwembad. Kun je het horen? De geluiden zijn vervormd en gedempt. In dergelijke omstandigheden nemen we geluiden, gesprekken, muziek of verkeer op een specifieke manier waar. Het is vreemd rustgevend, vind je niet?

Te luid, te stil!

Het moment van geboorte is een enorme verandering voor de baby. Zoemende en gedempte geluiden veranderen plotseling in scherpe geluiden van de buitenwereld. Voor de oren van de pasgeborene is dit een hele uitdaging. Maar zo is de complete stilte. Dat is de reden waarom het omringen van de baby met het geluid van de hartslag of het geluid (wit of roze) een rustgevend effect kan hebben. Dit zal de baby herinneren aan de veiligheid en warmte van de baarmoeder.

myHummy te hulp

Sommige baby’s zullen beter worden gekalmeerd door het geluid van moeders hartslag, terwijl anderen vredig in slaap vallen en luisteren naar witte ruis. Omdat de jongste kinderen verschillende behoeften hebben , zendt elke myHummy-beer vijf soorten geluiden uit. Deze lijken op: het geluid van zeegolven, regen, hartslag, witte ruis en roze ruis. Probeer ze allemaal en ontdek welke de favoriet van je baby is. Zelfs als uw kleintje niet langer een pasgeborene is , kunt u nog steeds het slaaphulpmiddel introduceren. Het is nooit te laat om vrienden te maken met de myHummy-teddybeer ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *