Nieuws

Tot welke leeftijd kan myHummy mijn kind helpen in slaap te vallen?

Nu dat je ouder bent geworden, weet je dat je kleintje kalmeert, in slaap valt en dan vredig slaapt met het rustgevende geluid van de geliefde myHummy-beer . Maar toch, onze kleintjes groeien zo snel op en ze groeien in een oogwenk uit sommige dingen. Hoe zit het met witte en roze ruis? Hoe lang kan deze teddybeer worden gebruikt?

Het vierde trimester

Er is een theorie dat een menselijke baby 3 maanden te vroeg wordt geboren, gezien de werkelijke ontwikkelingsbehoeften van de baby. De grootte van de baby na 40 weken zwangerschap en hun metabole vereisten veroorzaken echter de noodzaak om de leefomgeving naar de buitenwereld te veranderen.

Volgens dr. Harvey Karp, een wereldwijd bekende kinderarts en expert op het gebied van kinderontwikkeling, is een pasgeboren baby op het moment van geboorte niet klaar om alle prikkels van de buitenwereld aan te pakken. Een pasgeborene heeft tijd nodig om zich aan te passen en dit duurt ten minste 3 maanden, vandaar de term “vierde trimester”.

Witte en roze ruis kunnen helpen de vertrouwde omgeving na te bootsen waaraan baby gewend is en de overgang naar de grote wereld te vergemakkelijken. In zijn theorie van “5S” somt dr. Karp de vijf belangrijkste elementen op om de jongste baby’s te kalmeren en te sussen. Dit zijn: 1. Inbakeren, 2. Zij- of buikpositie, 3. Shush, 4. Swing, 5. Zuigen.

Het eerste jaar ontwikkelt het zenuwstelsel, de spijsvertering en de bloedsomloop van de baby zich nog steeds. De fysieke nabijheid van de ouder die een gevoel van veiligheid en de juiste hoeveelheid slaap creëert, spelen allemaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van de baby.

Dat is de reden waarom het logisch is om de 5S-methode, inclusief “zwijgen”, te blijven gebruiken voor zuigelingen ouder dan 3 maanden.

Rustgevende hulp

De eerste dagen in de grote wijde wereld kunnen overweldigend zijn voor een baby. Stel je voor – de veilige kleine bubbel die ze gewend zijn is er niet meer en een baby kan zich verward en verloren voelen. Huid-op-huid contact wordt in het begin aanbevolen om hen te helpen zich veilig en geliefd te voelen, evenals hulp bij hun ontwikkeling.

De geluiden die worden uitgezonden door harten van myHummy-beren omvatten witte en roze ruis , evenals de hartslag en het geluid van golven. Deze geluiden zijn zorgvuldig gekozen en omdat ze lijken op geluiden die baby’s in de baarmoeder horen, zullen ze vaak een grote rol spelen bij het recreëren van de vertrouwde omgeving en helpen pasgeborenen vredig in slaap te vallen.

Voor sommige oudere kinderen kan het in slaap vallen soms ook lastig zijn, vooral na dagen vol spanning en nieuwe ervaringen. Witte en roze ruis kan zelfs een rustgevend effect hebben op mensen van alle leeftijden. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn om je onbevreesde kleuter te zien reiken naar hun geliefde myHummy-beer na een drukke dag spelen!

myHummy zal nog jaren een vriend zijn ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *